ویلای بهار

  • ویلای بهار در زمینی به مساحت ۸۱۰ مترمربع، در شاندیز مشهد ساخته شده است. از چالش‌های طراحی این ویلا می‌توان به عرض کم زمین، محدودیت‌های پروانه ساخت، نیازهای خاص کارفرما، محدودیت زمان اجرا، و نیز الگوهای نادرست و سیاست‌های غلط معماری اشاره کرد.که این در خدمت سودجویان، مشاوران املاک و سرمایه‌داران این منطقه بوده به نحوی که جامعه را به سمت ساختمان‌سازی، و نه معماری سوق داده‌اند.

    ویلای بهار / دفتر معماری ایدنو

    خواسته کارفرما ویلایی با طراحی داخلی گرم و رنگ‌های طبیعی و تکنیک‌های ساده ساخت، برای تجمع خانوادگی بود، به‌گونه‌ای که ضمن هم‌نشینی دو نسل، امکان تفکیک فضایی برای جمع‌شدن در دو قسمت خانه میسر باشد.در عین حال، فضا با جداره‌های صلب تفکیک نشود و وسعت دید و ارتباط چشمی در آن برقرار باشد. بدین‌منظور، با طراحی دو وید مجزا که ارتباط بصری را بین نقاط مختلف ساختمان برقرار می‌کنند، و تیغه‌ای باز که ضمن تفکیک فضا، میز ناهارخوری را مابین دو فضا به وجود می‌آورد، موجبات این امر را فراهم ساختیم، به‌گونه‌ای که در زمان مشخص، دو نسل برای صرف غذا گرد هم می‌آیند. وید اصلی، رو به باغ و برای میان‌سالان و وید میانی با ارتباط عمودی مشخص، برای جوانان در نظر گرفته شد. ادامه این مسیر و کانسپت در جداره نما نیز به وضوح دیده می‌شود که خانه‌ای امن برای درخت جای‌گرفته در آغوش بنا را شکل می‌دهد.

    ویلای بهار / دفتر معماری ایدنو
    Courtesy of Ideno Office | Photo: Nimkat Studio

    در طراحی ویلا از متریال‌های طبیعی و مقرون‌به‌صرفه مثل چوب و سنگ طبیعی، با الگویی متفاوت، در مقابله با ساختمان‌سازی نادرست منطقه که با متریال‌های سنگی گران‌قیمت و طرح‌های قصرگونه، کاشانه‌هایی بی‌رمق و کالبدهایی بی‌عمق را به نمایش می‌گذارند، استفاده شده است. همچنین با توجه به نیاز کارفرما مبنی بر منعطف‌بودن فضاها و افزایش سطح زیربنا، بالکنی بزرگ با پیشانی مشخص در نظر گرفته شده است که در آینده امکان الحاق‌شدن به حجم اصلی را دارد.

    ویلای بهار / دفتر معماری ایدنو
    Courtesy of Ideno Office | Photo: Nimkat Studio

    مسئله مهم دیگر پروژه، تاکید موکد کارفرما بر کاهش زمان عملیات اجرایی بود که با توجه به برگزاری کارگاه‌های مهندسی ارزش با حضور کارفرما، مجریان و پیمانکاران پروژه، و همچنین مطالعات موردی سیستم Drywall در کشورهای توسعه‌یافته، از این دیوارها استفاده شد که اجرای آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت گرفت. انتخاب این سیستم که قابلیت اجرای نازک‌کاری به دو شیوه تر و خشک را دارد و بالاترین امتیاز دیوارها در مبحث ۱۱ مقررات ملی را داراست، علاوه بر افزایش چشم‌گیر سرعت اجرا، در سبک‌سازی سازه و کاهش ظرفیت چیلرهای مصرفی در اقلیمی که تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های سردی دارد، نقش به‌سزایی داشت. این پانل‌های عایق باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شوند، به‌گونه‌ای که فقط دو ساعت روشن‌بودن سیستم گرمایشی و سرمایشی، برای یک شبانه‌روز کافی است تا خانه مناسب زیست باشد و گرما و سرما در ساختمان باقی بماند و تلف نشود.

    مشخصات ویلای بهار

    دفتر معماری ایدنو مهسا صداقت شریفی

    موقعیت: شاندیز، مشهد، ایران
    تاریخ: ۱۴۰۲
    مساحت: ۶۰۰ مترمربع
    وضعیت: ساخته‌شده
    کارفرما: مجید محمدی
    تیم طراحی: امیر حسامی، مهسا رزاق‌پور
    سازه: مرتضی فرهمندزاده
    تاسیسات مکانیکی: مهدی ارحامی
    تاسیسات الکتریکی: هادی دهستانی
    اجرا: سهیل محمدی، رامین وارسته
    سرپرست کارگاه: محسن احمدزاده
    مهندسی ارزش: گروه مشاورین ایده‌گستر بارثاوا
    گرافیک: علی صفرزاده، ابوالفضل قوی‌بازو، آیدا ثابت‌قدم
    عکس: استودیو نیمکت

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای
    نوشته قبلی
    نوشته بعدی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *